Cliché, vinden is belangrijker dan zoeken

De juiste informatie bij de juiste persoon op het juiste moment. Wat is juist en wat is de juiste persoon?? Dit wordt soms schrijnend duidelijk als we fileshares gaan indexeren. Er worden vaak documenten zichtbaar die in het verleden door filemanager acties op verkeerde plekken terechtgekomen zijn. Hierdoor worden veelvuldig veiligheidslekken aangetoond!

Vaak wordt een diversiteit aan versies zichtbaar waarvan het veelal niet eens duidelijk is welke versie de meest recente is.

Indien data voorzien is van kenmerken is het veelal eenvoudiger de meest recente “bovenaan” zichtbaar te maken dan middels full text. Ook de “embedded” metadata (uit MS-Office b.v. auteur, creatiedatum, wijzigingsdatum) is te gebruiken al metadata. Ook is het tegenwoordig mogelijk metadata toe te voegen op basis van autoclassificatie tools.  Hiermede combineren we twee methoden welke hetzelfde doel dienen. Mocht het nodig zijn data te ontdoen van op de persoon te herleiden kenmerken, ook daar hebben we ervaring mee (als gevolg van AVG). Wilt u daar eens vrijblijvend over van gedachten wisselen? Wij komen graag bij u langs.